Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

Processor (CPU)
Processoren/CPU'en (Central Processing Unit) er hjernen i din computer. CPU'en er et stykke præget silikone, som er i stand til at gøre nogle meget kraftfulde ting. Den koordinerer din computers reelle arbejde og fortæller alle tilbehørsenhederne hvad de skal gøre og hvordan de skal opføre sig. Processorens hastighed måles i megahertz (MHz). Ettusinde megahertz svarer til én gigahertz (GHz). Derfor vil en 3,2ghz processor køre med 3200mhz.

En almindelig myte er, at jo hurtigere processoren er, desto hurtigere vil PC'en være. Når du vælger din processorhastighed, bør du fremfor at sætte alt på et bræt og bruge hele dit budget med det samme, vælge et mere balanceret system:

Eksempel 1:

Intel® Core™ i7-7700K Processor @ 4,2 GHz med 8GB RAM.

Eksempel 2:

Intel® Core™ i5-7600K Processor @ 3,5 GHz med 16GB RAM.

Hvilken computer vil være hurtigst? Til gaming eller krævende brug ville vi vælge det andet eksempel, fordi den dobbelte mængde RAM giver mulighed for at flere programmer kan være åbne på én gang, hvilket giver bedre stabilitet til gaming og en mere responsiv computer. Se Hukommelse (RAM) for mere information.

Multi-kerne-processorer

Multi-kerne-processorer er designet til at give høj ydeeevne ved brug af applikationer, der understøtter multi-threading.

Udover Microsoft Windows-operativsystemet, som understøtter multi-threading, er de primære applikationer som understøtter multi-threading high-end videoredigeringspakker og spil. Hvis du planlægger at køre mange programmer på én gang, bør du overveje en processor med flere kerner. Forudsat at applikationen er skrevet, så den kan udnytte flere kerner, er fire kerner generelt bedre end to og otte kerner er bedre end fire.

Se også: Hyper-threading-teknologi(HTT)

Skal jeg vælge en Intel eller AMD Processor™

Når du konfigurerer din nye computer, har du mulighed for at vælge en Intel-baseret computer eller en AMD-baseret computer. Begge processorer tilbyder fantastisk værdi og ydeevne. I øjeblikket sidder Intel-processorer på tronen for bedste ydeeevne, men AMD-processorer giver på den anden side mest "valuta for pengene". Hvis du ønsker den allerbedste ydeevne, bør du vælge en Intel-baseret computer. Hvis du derimod gerne vil have fantastisk ydeevne med en meget konkurrencedygtig prislap, skal du vælge en AMD-baseret computer.