Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

Strømforsyning
En PSU (Power Supply Unit) er strømforsyningsenheden i din computer. Den gennemsnitlige PSU spænder fra 350W op til og over 1000W. Når du konfigurerer din computer, tjekker vi automatisk om den strømforsyning du har valgt, vil være tilstrækkelig for de komponenter du har konfigureret og giver dig besked, hvis der er nogen problemer.

Groft set bruger følgende komponenter:KomponentStrøm
Processor i mellemklassen110W
RAM5W (Pr. enhed)
Grafikkort i lavklassen50W
Grafikkort i mellemklassen100W
Grafikkort i topklassen200W
Harddiske25W hver
Optiske drev30W hver
PCI-kort (f.eks. trådløst kort)7W (pr. kort)
Bundkort40W
Blæserkølere10W
Floppy, tastatur og mus10W


Som du kan se, er den mindste strømforsyning du bør have i en stationær computer på omkring 350W, når man regner lidt på det, men hvis du er villig til at bruge lidt flere penge, kan du få en kraftfuld strømforsyning med et ultra-stille kølesystem eller modulære kabler.

Et populært spørgsmål

Q. Jeg tror jeg har brug for en virkelig kraftig strømforsyning, og jeg har set en model på 600W eller højere til omkring 20 - 30 pund i butikkerne. Hvorfor er jeres strømforsyninger dyrere?

A. Der er ingen fasttømrede regler der styrer hvordan man kan nominere wattforbruget for en strømforsyning, og derfor tror folk naturligvis at mere strøm er bedre. Det nominelle wattforbrug på de strømforsyninger vi sælger er den reelle, konstante strømeffekt og ikke spidseffekten. (Spidseffekt er den strøm, som en strømforsyning kan udsende i et par sekunder.) Uden at nævne nogle mærker kan du, hvis du kigger på hovedgaden, købe hvad der tilsyneladende er strømforsyninger på 600W eller endda 700W til omkring 20 pund, men vær på vagt - det er sandsynligvis strømforsyninger der er blevet nomineret på deres spidseffekt og ikke deres konstante effekt. Nogle strømforsyninger oplyser ikke en gang deres angivne spidseffekt. For at få en strømforsyning på 600W eller højere med en reel konstant effekt, som bruger pålidelige komponenter, bør du indstille dig på at betale alt fra 50 pund og opefter.

Vores strømforsyninger i topklassen (selvom de måske kun er på 400W - 500W) er gennemtestede, så de kan give din computer en konstant forsyning af kvalitetsstrøm. Komponentfabrikanter, så som grafikkortfabrikanter, overdriver ofte strømforsyningskravene for deres kort for at dække for PSU-fabrikanter, som har afmærket deres strømforsyninger med spidseffekt og ikke den konstante effekt.