Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

1. lagringsdrev
Harddisken er der hvor alle informationerne på din computer bliver opbevaret.

Vores harddiske er enten af mærkerne Toshiba, Seagate, Hitachi, HGST eller Western Digital. Medmindre mærket er specifikt angivet kan vi ikke garantere hvilket harddiskmærke du modtager i din nye computer.

Indenfor de seneste år er Solid State-drev (SSD) også blevet populære på grund af faldende priser og stigende kapacitet. Solid State-drev kører meget hurtigere end harddiske, bruger mindre strøm, kører mere køligt og stille og har ingen bevægelige dele, og det er derfor mindre sandsynligt at de bryder sammen.

For at afgøre hvilken størrelse harddisk du har brug for, skal du overveje hvor mange programmer og spil du planlægger at installere samt hvor mange andre data, såsom musik og film, du planlægger at opbevare.

Den tekniske del...

Data i volumen kaldes bytes:

1.024 Byte = 1 Kilobyte (KB)

1.024 Kilobyte (KB) = 1 Megabyte (MB)

1.073.741.824 Bytes = 1 Gigabyte (GB)

1 Gigabyte (GB) = 1.024 Megabyte (MB)

1 Terabyte (TB) = 1.024 Gigabyte (GB)

For at installere Windows 10 sikkert på din computer skal du have mindst 20 gigabytes (GB) fri plads.

De fleste programmer spænder fra 5 til 500 megabyte, men store computerspil kan optage flere gigabytes med plads.

RPM

RPM (Revolutions Per Minute) er den hastighed som din harddisk roterer med. Jo flere omdrejninger pr. minut en harddisk har, desto flere data kan den kopiere/flytte indenfor en given tidsperiode. En harddisk med 7.200rpm kan kopiere/flytte data hurtigere end en harddisk med 5.400rpm.

Se også:

RAID