Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

RAID
RAID er sammenkoblingen af to harddiske, enten for øget ydeevne (RAID 0) eller for øget sikkerhed (RAID 1).

RAID 0: STRIPE

RAID niveau 0 henviser til at man splitter data på tværs af flere diske uden nogen overflødige informationer. Striping kan bruges til at forbedre ydeevnen i enten et request rate-intensivt eller transfer rate-intensivt miljø. Desværre. Striping reducerer graden af datatilgængelighed, da et disksammenbrud vil gøre hele gruppen utilgængelig.

Fordele

1. Højere ydeevne.
2. Ingen omkostningsforskel - al lagringsplads kan bruges.

Ulemper

Væsentligt reduceret datatilgængelighed - alle data går tabt, hvis en harddisk bryder sammen.

RAID 1: SPEJLING

RAID niveau 1 henviser til at man opbevarer duplikerede sæt af alle data på separate diskdrev. Ud af RAID-niveauerne tilbyder niveau 1 den største datatilgængelighed, da to komplette kopier af alle informationer bliver bevaret. Hvis en af dine harddiske bryder sammen, har du en nøjagtig kopi af alle dine data på din anden harddisk, hvilket betyder at du kan fortsætte med at arbejde som normalt uden at være nødt til at gendanne tabte filer. Du kan se på det som en måde at have en permanent automatisk sikkerhedskopi af alle dine data. Selv hvis en af dine harddiske bryder sammen, kan du bruge den anden harddisk til at oprette en ny RAID-gruppe, og dermed vil du i teorien (medmindre du får en elektrisk overspænding eller at begge harddiske bryder sammen på samme tid) aldrig få problemer, når du tænder din computer en dag for at finde ud af, at din harddisk er brudt sammen, fordi du altid har en sikkerhedskopi.

Fordele

1. Fremragende datatilgængelighed.
2. Højere læsehastighed end en enkelt disk.

Ulemper

1. Dyrt - kræver to harddiske (hvis du bestiller 2 x 500GB, får du kun 500GB lagringsplads i alt og ikke 1000GB).

Sammendrag

For nogle kunder, såsom erhvervsbrugere, kan RAID 1 være en meget omkostningseffektiv måde at sikkerhedskopiere data for at beskytte imod at en enkelt harddisk bryder sammen. For entusiaster vil RAID 0 øge læse/skrivehastigheden for data på din computer, hvilket giver dig lidt ekstra ydeevne.

Til den gennemsnitlige hjemmecomputer foretrækker de fleste kunder dog at undlade at bestille en RAID-konfiguration, da de ikke ønsker at begrænse deres datakapacitet ved at bestille to harddiske og heller ikke den øgede risiko for datatab, hvis en enkelt harddisk skulle bryde sammen.

Vigtig bemærkning

Når du vælger en RAID 1-konfiguration med henblik på datasikkerhed, anbefaler vi altid at du fortsætter med at udføre separate sikkerhedskopier og ikke udelukkende gør dig afhængig af RAID-konfigurationen som din datasikkerhedskopi.