Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

Bundkort
Bundkortet er som navnet antyder den primære komponent i en computer. Næsten enhver komponent i computeren vil på en eller anden måde være forbundet med bundkortet. Det er derfor vigtigt at sørge for at din computer har et kraftigt og pålideligt

bundkort.

Vores computer bruger altid bundkort fra førende mærker som ASUS og Gigabyte. Bundkort har flere indbyggede funktioner, hvilket omfatter kortpladser for tilbehørsenheder, CPU-sokler, udvidelsespladser osv. Vi har inkluderet et par definitioner af de individuelle dele i et bundkort til at hjælpe dig på vej:

PCI PORTE

Bundkort har et antal PCI-porte (Peripheral Component Interconnect). Du tilslutter enheder, såsom netværkskort og trådløse kort, USB-kort, lydkort osv. til disse porte.

PCI EXPRESS PORTE

Bundkort har et antal PCI Express-porte (Peripheral Component Interconnect). Du forbinder PCI-E-enheder, såsom grafikkortet, netværkskort og trådløse kort, USB-kort og streamingkort med PCI Express-portene.

USB-PORTE

USB-porte (Universal Serial Bus) lader dig forbinde tilbehørsenheder, såsom en printer, scanner, webkamera, kabelmodem, mobiltelefon, transportabel harddisk og meget mere til din computer uden besvær. Det anbefales derfor at have et stort antal USB-porte for fremtidige forbindelsesmuligheder.

SERIAL ATA (SATA)

SATA (Serial Advanced Technology Attachment) er den grænseflade der bruges til at forbinde harddiske og optiske drev til bundkortet. I starten begyndte hastigheden med 150 Mb/s og den er steget til Mb/s og efterfølgende 600 Mb/s (ATA 600). SATA (som erstatter ATA-grænsefladen) bruger tynde kabler til at forbedre luftgennemstrømningen, hvilket fjerner behovet for en herre-/slave-konfiguration. SATA lover en grænseflade med højere hastighed for fremtiden.

M.2

M.2 er stadig en ny teknologi og en specifikation for internt monterede udvidelseskort. Den erstatter mSATA-standarden og er mere passende til solid-state-lagring og bruges i stor grad i små enheder, såsom ultrabooks og tablets.

NVMe

NVM Express (Non-Volatile Memory Express) er en logisk enhedsgrænseflade-specifikation til at tilgå ikke-volatile lagringsmedier, som er forbundet via en PCI Express-bus (PCIe). Denne teknologi giver forskellige ydeevneforbedringer i SSD-drev.

HYPER THREADING TEKNOLOGI

Hyper threading-teknologi giver øget ydeevne til computerbrugere på to måder: brug af multithread-software eller brug af software i et multitasking-miljø. Softwareapplikationer som er blevet skrevet til at bruge forskellige stykker kode, som kaldes "tråde" ser processorene med HT-teknologi som to processorer. HT-teknologi lader processoren arbejde på to separate tråde samtidig tid i stedet for én ad gangen. Derudover kan applikationer få gavn af det i et multitasking-miljø, hvor man kan køre to eller flere softwareprogrammer på samme tid, når de kører under operativsystemer, såsom Windows. Begge måder giver ekstra ydeevne og mindre ventetid for brugeren.

PS/2:

Nogle bundkort har stadig PS/2-porte, som generelt er for folk der stadig ønsker at bruge deres tidligere enheder, som ikke understøtter USB. PS/2-porte plejede at være den primære forbindelse for dit tastatur og din mus i 1990'erne, hvor de blev gjort populære af IBM. Den er nu generelt erstattet af USB.