Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

DVD/BLU-RAY-drev
Vores optiske drev bliver i øjeblikket fremstillet af enten LG, Liteon eller Samsung. Drevene kommer i sølv (til et sølvkabinet), sort (til et sort kabinet) eller beige (til et beige kabinet).

DVD-brænder

En DVD-brænder er et optisk drev, som kan læse DVD'er, brænde DVD'er og overskrive DVD'er. Den kan også læse CD'er, brænde CD'er og overskrive CD'er. Der er flere tilgængelige typer DVD-brændere, hvoraf nogle kan læse og brænde DVD-RAM-formatet samt + og - formatet.

BD-ROM

En BD ROM er et optisk drev, som giver dig mulighed for at læse både CD'er, DVD'er og Blu-ray-medier. Hvis du ikke har et BD-ROM-drev i din computer, vil du ikke have mulighed for at se Blu-ray-film eller læse Blu-ray-medier.

BLU-RAY-brænder

En Blu-ray ROM/Brænder, også kendt som Blu-ray Disc (BD), er et drev som kan læse (BD-ROM) og/eller brænde (BD-R) til Blu-ray-medier. Formatet blev udviklet for at muliggøre optagelse, overskrivning og afspilning af video i høj opløsning (HD) samt lagring af store datamængder. Formatet byder på mere end fem gange den lagringskapacitet der er på traditionelle DVD'er og kan lagre op til 25GB på en enkeltsidet disk og 50GB på en dobbeltsidet disk. Blu-ray-drev kan også læse, brænde og overskrive DVD'er og CD'er.

Se her for yderligere information om Blu-ray: http://www.bluray.com/faq/#bluray