Denne side er designet til at give generel information om en bestemt kategori. For information om individuelle produkter, bedes du benytte hjælpeknappen () på højre side af konfiguratoren.

Stel & Display
Kabinettet er din notebook-computers hus, og omfatter dit bundkort, skærm, tastatur, berøringsplade og batteri samt andre dele.

Display - Skærm

Når du tager stilling til skærmen på en bærbar, er der flere punkter at tage med i overvejelserne:

  • Bagbelysningstype
  • Optimal (maksimal) opløsning
  • Skærmstørrelse
  • Skærmtype (Blank eller mat)

Bagbelysningstype

Når du tager stilling til bagbelysningen, er der to typer bagbelysning, som vi tilbyder; LED bagbelysning og CCFL (LCD) bagbelysning. Generelt er LED-bagbelysning bedre fordi det er mere energieffektivt og har en længere levetid end CCFL (LCD) bagbelysning.

Optimal (maksimal) opløsning

Den optimale (maksimal) opløsning, er den optimale opløsning, som notebook-skærmen fungerer bedst med, og som giver dig det klareste billede, når den er indstillet til denne opløsning. Nogle kunder kan godt lide at være sikre på at deres notebook-computer understøtter 1920 x 1080 (fuld HD), så de kan se HD-film i deres optimale kvalitet.

Skærmstørrelse

Når du tager stilling til skærmstørrelsen, skal du tage hensyn til hvordan du planlægger at bruge den. Hvis du planlægger at bruge din notebook i eller i nærheden af hjemmet/kontoret, kan du vælge en notebook med en større skærm, fordi du kan vise mere indhold ad gangen og se en større billedkvalitet. Hvis du derimod regelmæssigt tager din bærbare med dig rundt, vil du måske foretrække at vælge en mindre notebook med en mindre skærm, som er mere transportabel. Det er nogle gange svært at ramme balancen mellem de to, men de fleste kunder vælger en skærmstørrelse på 15,6" som en god mellemvej.

Skærmtype (blank eller mat)

Der er to typer LCD-skærme: mat (anti-refleks) og blank. Begge skærmtyper har deres fordele og ulemper:

  • Matte skærme reflekterer ikke lyset så godt, og derfor er det nemmere at se og læse på skærmen, når du er udenfor i skarpt lys. Dette medfører dog mindre kontrast og lysstyrke, da lyset fra skærmen er nødt til at passere igennem den matte belægning.

  • Blanke skærme har dynamiske farver og den højeste kontrast og lysstyrke, fordi de har en glat, skinnende overflade. Som følge deraf er det ofte det man vælger til film eller gaming. På minussiden kan kraftig belysning dog skabe en blændingseffekt (reflektioner vises) på skærmen, hvilket kan være irriterende og gøre dine øjne trætte. Nogle grafikdesignere oplever desuden at farverne er unøjagtige. Blank vil fungere godt for dig, hvis belysningen i dit rum ikke skabe noget blænding på skærmen.

Så bør jeg vælge mat eller blank? De fleste kunder foretrækker blank, men hvad der er bedst for dig afhænger virkelig af den måde du planlægger at bruge den på. Hvis du altid opholder dig udenfor, skal du vælge mat. Ellers skal du vælge blank. Flere skærmfabrikanter er dog begyndt at bevæge sig mere over imod blank end mat nu, og mat er ved at blive sværere at finde.