"Firmaet" refererer til PCSpecialist B.V., registreret i Holland under nummeret KVK 81373643.

WEEE refererer til Waste Electrical and Electronic equipment-direktivet og er EU-lovgivning. Ethvert firma, der distribuerer elektrisk og elektronisk udstyr, uafhængigt af salg, skal overholde WEEE-reguleringerne. Intentionen med denne side er at informere vores kunder om firmaets pligter under WEEE-direktivet samt at forklare, hvordan elektronikaffald kan sendes tilbage til firmaet.


At mindske bortskaffelsen af elektronikaffald som usorteret kommunalt affald:


Under regulering 33 af direktivet er det et krav til firmaet at minimere bortskaffelsen af elektronikaffald som usorteret kommunalt affald og at opnå en stor indsamling af elektronikaffald til behandling eller genvinding for miljøets skyld. Firmaet er klassificeret som distributør og producent under WEEE-direktivet. Som et resultat af dette er fimaet medlem af følgende ordninger:

  • The WEEE Compliance Scheme (EA-godkendt registreringsnr. WEE/KA0005ZR):

    • Firmaet er medlem af WASTECARE COMPLIANCE WEEE Compliance-ordningen og indleverer data til miljøstyrelsen vedrørende mængden af elektronikudstyr, der er sat på markedet. Tilknytning til denne ordning inkluderer også indsamlingen af elektronikaffald fra firmaets erhvervskunder for et lille transportgebyr. WASTECARE COMPLIANCE sikrer, at al elektronikaffald indsamlet af os bliver taget til et godkendt og autoriseret behandlingssted (AATF).
  • The Battery Compliance Scheme (EA-godkendt registreringsnr. BPRN04285):

    • Firmaet er medlem af WASTECARE COMPLIANCE Battery Compliance-ordningen og indleverer data til miljøstyrelsen vedrørende mængden af batterier, der er sat på markedet. Tilknytning til denne ordning inkluderer også indsamlingen af batterier fra firmaets erhvervskunder for et lille transportgebyr. WASTECARE COMPLIANCE sikrer, at alle batterier indsamlet af os bliver taget til et godkendt og autoriseret behandlingssted (AATF).


Tilgængelige indsamlingsordninger:

Hvis I er en virksomhed, der ønsker bortskaffelse af elektronikaffald (WEEE), ring endelig til os på 78 72 94 66 for at arrangere opsamling på jeres virksomhedsadresse. I vil også blive bedt om at fremvise købsbevis for elektrisk og elektronisk udstyr af firmaet.

Som distributør tilbyder firmaet en lige-for-lige indsamlingsordning fra forbrugere. Hvis du ønsker bortskaffelse af elektronikaffald (WEEE), ring endelig til os på 78 72 94 66 for at arrangere opsamling på adresse.


De potentielle effekter WEEE har på miljøet og menneskets sundhed:

Hvofor har EU implementeret WEEE-direktivet? Over 75 % af elektronikaffald ender på losseplads, hvor bly og andre giftstoffer fra elektrisk udstyr kan forårsage jord- og vandforurening. Dette kan have en meget skadelig effekt på naturligt omgivelser, dyreliv samt menneskets helbred. Nær beboede områder kan disse giftstoffer give problemer for nærområder, da deres vand og jord forurenes.

Al elektronik på markedet i EU skal nu have symbolet af skraldespanden på hjul med et kryds over. Alle el-komponenter firmaet integrerer i elektrisk og elektronisk udstyr har dette logo, med undtagelse af særtilfælde hvor produktet er for lille. I dette tilfælde skal symbolet af skraldespanden på hjul med et kryds over printes på:

  • indpakningen
  • brugsanvisningen;
  • den medfølgende garanti.

Symbolerne ser sådan ud:

Elektrisk og elektronisk udstyr, der blev produceret efter 13. august 2005 skal vise dette symbol på enten indpakning eller produktet. Brug miljøstationsfinderen for at finde ud af, hvor det kan genbruges.
Dette genbrugssymbol ligner det ovenstående meget, men har ikke en barre nedenunder skraldespanden på hjul med et kryds over. Dette symbol vil blive brugt til at understøtte batteridirektivet, som blev en del af loven i 2008.